Nieuwe missie in Bunda, Tanzania


Het JamboMama! project is nu goedgekeurd door de Tanzaniaanse autoriteiten, daarom gaan SAHFA-president Laetitia van Haren, penningmeester Marcel Vos en Manoj Prabhu van Dure Technologies van 20 tot 30 mei naar Tanzania om het project te presenteren aan medische beleidsmakers, medisch personeel en rurale gezondheidwerkersvan het district Bunda.

De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden in Musoma, op het regionale medische hoofdkantoor, de twee andere in het St Mary ziekenhuis in Kibara, in ruraal Bunda. 

Elke ontmoeting heeft zijn eigen publiek: op dag een, de beleidsmakers, op dag twee, het ziekenhuispersoneel en op dag drie, de poliklinieken en de rurale gezondheidwerkers die de vrouwen zullen helpen zich in te schrijven met de JamboMama!app.

Het SAHFA-team heeft op zes telefoons JamboMama! geïnstalleerd, de meesten met de app voor de vrouwen aangezien dit de belangrijkste is. De app voor de professionals, het medisch personnel, werkt als een ‘controlepaneel’ voor de app voor de moeders. Onder leiding van Marcel en met hulp van Manoj worden de aanwezigen uitgenodigd aan een rollenspel  mee te doen. Eerst wordt er een zwangere vrouw gespeeld, pas dan mag ieder terug naar zijn of haar comfort zone als medisch bestuurder of zorgverlener. Veel aanwezigen hebben mogelijk zelf al een smartphone waarop ze de app voor de professionals kunnen downloaden.

Laetitia zal de conceptuele aspecten uitleggen en hoe medische, juridische, culturele, sociale en economische richtlijnen zijn meegenomen in het ontwerp van zowel het back- end als het front-end van de app. Dit is hun vuurdoop; ze moeten voelen dat u hen steunt!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *