JamboMama! – technische ontwikkelingen


De eerste versie van de JamboMama! app, in feite een platform met twee interactieve apps, is nu klaar voor om door een rurale moeder en kind zorgstructuur getest te worden en aangepast aan hun wensen.

We bedanken hierbij Moventes, dat ons zo ver heeft gebracht. Het was een enorme uitdaging! Bedankt Pierre-Emmanuel, Simon, Lauren en Tiphaine. Zolang dit nodig en nuttig is blijft Moventes betrokken in technische, programmatische aspecten van de app. Voor het introduceren in een rurale Afrikaanse context en aanpassen aan lokale omstandigheden slaan we een nieuwe weg in.

Om steun te krijgen van ervaren ‘app-uitrollers’ in Afrika, nodig om JamboMama! te lanceren en uit te rollen, gaat SAHFA een partnerschap aan met een techbedrijf in Genève. Dit bedrijf heeft al meerdere apps voor het bewaken van de gezondheid ontworpen en verspreid.

SAHFA en dit bedrijf gaan de krachten bundelen om de hand te reiken aan de kwetsbaarste groepen, zij die ver van adequate hulp af wonen: de aanstaande moeders in afgelegen gehuchten in plattelandsgebieden van ontwikkelingslanden, voor wie we JamboMama! hebben ontwikkeld, komen als eersten aan de beurt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *