Vrijwilligers gezocht voor JamboMama!


We roepen vrijwilligers op om actief lid te worden. Dat is nodig om SAHFA sterk te maken en andere aanvragen voor JamboMama! te kunnen uitwerken, en om vervolg-apps te kunnen aanbieden voor baby- en kinderverzorging en opvoeding (bv. inentingsschema’s, onderkenning van risico’s, verbeterde veiligheid in en om het huis), en om andere gezondheidsthematiek of -problematiek begrijpelijk en beheersbaar te maken voor doelgroepen die ver weg leven van moderne medische zorg en sociale hulpverlening.

Individuele vroedvrouwen en verloskundigen of verenigingen van verloskundigen, mensen met ervaring in openbare gezondheidszorg, waar u zich maar bevindt, uw inbreng kan ons helpen.

Jonge of minder jonge mensen die handig zijn met apps en met smartphones, of zelfs een ICT-opleiding hebben genoten, stel je kandidaat als JamboMama! vrijwilliger!

We hebben stellen nodig waarvan de een verloskundige en gemeenschapszorgverleningservaring heeft, of daar een opleiding voor doet, liefst speciaal voor de tropen, en de ander goede ICT-flair heeft, liefst ook echt computertechnisch onderlegd. Zo’n stel, ook romantisch samen of zakelijk samen voor dit project, zou dan na een korte opleiding door SAHFA zes maanden naar een van de ziekenhuizen gaan waarvan JamboMama! wordt ingevoerd, om daar het introductieproces te begeleiden en er voor te zorgen dat de mensen zich de app echt eigen maken.

Kortom, we hebben meer expertise en inzet nodig, en menskracht om allerlei nieuwe plekken te ontdekken waar de app ook nuttig kan zijn om moedersterfte terug te dringen.

En wie helpt ons met de ontwikkeling van nevenactiviteiten waarmee de vrouwen inkomsten kunnen genereren om internetbundels te kunnen kopen, kunnen sparen voor de taxi of ambulance, en de benodigdheden voor de bevalling en een minimale uitzet voor de baby?

Om deze vragen uit te diepen en je aan te melden, schrijf naar contact@sahfa.org.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *