Nieuws uit Bunda en Biharamulo


In juni reisde SAHFA-voorzitter Laetitia van Haren met penningmeester Marcel Vos naar Tanzania voor besprekingen met de medische afdeling van de Tanzanian Episcopal Conference (Tanzaniaanse Bisschoppenconferentie – TEC). Samen met het TEC stelden ze zich vervolgens voor aan het Ministerie van Gezondheid, met het voorstel om gezamenlijk JamboMama! in te voeren in een duidelijk omschreven beperkt gebied, het St Mary Kibara ziekenhuis in het Bunda district en het Biharamulo district ziekenhuis in het Rulenge-Ngara district. Het hoofd van de afdeling gynaecologie en verloskunde verwees hen naar zijn collega van de rurale gezondheidsvoorlichting, die meteen erg enthousiast was.

‘Helaas betekent dit nog niet dat we meteen aan de slag kunnen’, vertelt Laetitia. ‘Het verkrijgen van de officiële goedkeuring om het project uit te voeren is een langdurig proces. De sms-jes die eenvoudige Tanzaniaanse vrouwen, onderweg ontmoet, naar SAHFA en soms direct naar mij sturen om me aan te moedigen het niet op te geven, omdat zij deze app echt nodig hebben, helpen me over moeilijke hobbels heen en vooruit te blijven kijken.’

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *