Partnerschappen voor JamboMama!


We vorderen in ons overleg met de medische afdeling van de Tanzaniaanse Episcopale Conferentie over de invoering van de app in het Bunda district, met als basis de de verlos- en kraamafdeling van het St Mary ziekenhuis van Kibara en de mobiele kliniekjes en gezondheidsposten in de dorpen die verbonden zijn met dit ziekenhuisje.

We zijn ook in gesprek met het hoofd medische dienst van het Musoma district in Tanzania. In deze regio zijn de moedersterfte en armoede erg hoog, de vrouw heeft een zeer lage sociale status, ze heeft vaak de lagere school niet afgemaakt, het wegennet is slecht en er is vaak geen vervoer beschikbaar voor noodgevallen. In de hele regio is HIV/Aids besmetting van moeder op kind nog een grote zorg, ondanks een grootscheepse campagne om de HIV/Aids onder controle te krijgen.

De Tanzaniaanse ngo WomenWakeUp (WOWAP) blijft vragen naar de JamboMama! app en verzoekt de SAHFA president naar Tanzania te komen om de samenwerkingsmogelijkheden uitgebreider te bespreken.

Daarnaast corresponderen we nog met kraamkliniekjes in Kenia en Zuid-Somaliƫ die beiden erg graag de app zouden willen uitproberen, maar daar zijn kosten aan verbonden die zij niet kunnen dragen.

Al deze kliniekjes voor zwangerschapsbewaking en verloskundige hulp zouden door SAHFA geholpen kunnen worden als we over de nodige middelen beschikten. Hoe meer zorgstructuren meedoen hoe meer de kosten per zorgstructuur dalen. Begin 2018 zullen we hier een crowdfundingcampagne aan wijden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *