Update over invoering JamboMama! in Bunda


Het Bunda District en de Regionale Medische Overheid van Mara gaan mee in het invoeren van JamboMama! in hun programma voor moeder- en kindzorg, om te beginnen in tien slecht bereikbare dorpjes in het district. Maar het Ministerie van Gezondheid moet ook zijn goedkeuring geven, en dat vraagt heel wat gemorrel aan het projectdocument.

In nauwe samenwerking met SAHFA heeft Bernadetha Francis, de projectcoördinator voor Bunda, tijdens de feestdagen doorgewerkt aan het voorstel om het de beste kansen te geven bij het Ministerie.

Mocht de toestemming niet rond zijn als we beginnen in maart, dan werken we uitsluitend met een oefenversie zodat de gebruikers er toch mee leren omgaan en commentaar kunnen leveren op gebruiksvriendelijkheid en inhoud. Onze app-technici en -ontwikkelaars kunnen dan toch vast aan de slag en indien nodig de aanpassingen uitvoeren die gewenst of zelfs noodzakelijk blijken.

Deze startperiode hopen we ook te benutten om het internetbereik in de omgeving te analyseren en te verbeteren in samenwerking met de lokaal actieve telecombedrijven. Dit alles zijn we nu aan het voorbereiden met de partners in Bunda en het IT-bedrijf waarmee we samenwerken.

Onze penningmeester, communicatiedeskundige en app-kenner Marcel Vos, en SAHFA-voorzitter Laetitia van Haren, alsmede een medewerker van het it-bedrijf, gaan de app presenteren tijdens drie bijeenkomsten met beleidsmakers en personeel in de gezondheidszorg, gepland voor maart. Bernadetha is verantwoordelijk voor de logistiek en het faciliteren van de bijeenkomsten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *