Tanzania missie 2022: Mugana Ziekenhuis


Onze volgende stop was Mugana Ziekenhuis. Het is een van de beste ziekenhuizen van het land als je kijkt naar kwaliteit van de zorg, dienstenaanbod, hygiëne en aantallen geslaagde operaties. Het is van de religieuze Congregatie van Canossa en voorzien van zonne-energie als back-up voor het vaak overbelaste openbare net. Het ziekenhuis trekt veel goed verzekerde welgestelde patienten. Dit stelt hen in staat ook arme patiënten te behandelen. De verzekerde patiënten creëren een buffer die zorg aan de onverzekerde en arme patienten medefinanciert.

Zowel de medische staf, van de hoofdarts tot de assistant verplegenden als de zuster die manager is van het ziekenhuis waren erg enthousiast over JamboMama! Ze wisten de app snel binnen te halen en begonnen er meteen mee te experimenteren. Ze stelden relevante vragen en gaven niet op als ze vastliepen. Ons duo Amina en Deo rende van de een naar de ander bij het registratieproces. We namen afscheid van Mugana in de overtuiging dat JamboMama! er in 2023 succesvol van start gaan.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *