Tanzania: Op de tekentafel: SAHFA Health Hub in Kibara


Een heuse SAHFA Health Hub ligt op de tekentafel voor Kibara, in de regio Mwanza. Een pas afgestudeerde verpleger/verloskundige en zijn aanstaande vrouw zijn hiervoor aan het sparen. Het wordt een soort moderne apotheek, waar je medicijnen op voorschrift en over de toonbank kunt kopen. Ze geven je ook gezondheids- en voedingsadvies en instructies over het juiste gebruik van medicijnen. De JamboMama! app zal ook van daaruit worden verspreid en onderhouden. Beiden hebben een diploma van de Sumve School of Nursing.

In Ilemela (ook in het Mwanza-gebied) gaat ons veldteam zch nu richten op het digitaal verbinden van drie zorginstellingen ter betere verwijzing en verdeling van de patiëntenlast. Op verzoek van de District Medical Council beginnen we in een gebied waar de bevolking zeer arm is, in een van hun meest afgelegen en verwaarloosde medische hulpposten, die wat opgeknapt moet worden want onze app moet aanstaande moeders verbinden met adequate en respectvolle zorg.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *