Oost-Congo: Ons eerste JamboMama! introductieproject afgelopen in Bukavu.


In Oost-Congo heeft Emile, vertegenwoordiger van SAHFA, zijn eerste project voltooid, waarbij hij voornamelijk samenwerkte met een medische hulppost aan de rand van Bukavu. Om daar te komen voor een prenatale consultatie kost veel moeite en is ook gevaarlijk (o.a. vanwege de rebellen in de regio), maar de vrouwen hebben het ervoor over omdat onze man daar is om hen te laten zien hoe hun ongeboren baby er nu uitziet en wat er met hen gebeurt, en om zijn advies te krijgen. Als de verbinding slecht is of de app hapert, zijn ze teleurgesteld. De moeder en kindspreekuren worden veel beter bezocht nu SAHFA’s JamboMama! er bij gebruikt wordt.

In 2024 krijgen Emile en zijn team de eer en uitdaging om een andere ngo in Bukavu te helpen de app te testen in de ziekenhuizen waaraan deze ngo technische en financiële steun verleent. We gaan dan ook samen goed onderzoek doen naar de impact van de app, waarbij we de klantenreis van vrouwen en meisjes met de app in kaart brengen, wat het voor hen doet voor een veiligere zwangerschaps door meer kennis en bewustzijn van risico’s. Het ondersteunen van de pre- en postnatale consults in het centrum Lumu gaat door.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *