Tanzania missie 2022: Sumve School voor verpleeg- en verloskunde


We hebben ook de Sumve School voor verpleeg- en verloskunde bezocht, waar een student, nu in zijn laatste jaar, een SAHFA-beurs heeft (hij werkte in Kibara op ons eerste project). We spraken af om nog eens vier begaafde studenten met een beurs te steunen, op voorwaarde dat de school toestond te helpen met de verspreiding van de JamboMama! app met de zwangere vrouwen en de wijkconsulenten verbonden zijn aan het Sumve Ziekenhuis (de school bevindt zich op het terrein van het ziekenhuis).

Mogelijk kan hun informele taak worden omgezet in een veldopdracht als cursus onderdeel waarvoor ze punten krijgen. Een SAHFA staflid kan eens een lezing geven over onze app met een demo voor alle studenten. Dit zou een grote bijdrage kunnen leveren aan de verspreiding en inburgering van onze app, ook in de toekomst. Het geeft ons bovendien jonge vrijwilligers voor de verspreiding van de app in het Sumve district.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *