Tanzania missie 2022: Sumve Ziekenhuis en buitenposten


Terug in Mwanza gingen we door met een bezoek aan het Sumve Ziekenhuis en een van de buitenposten, dorpsklinieken die alle risicovolle bevallingen naar het Sumve-ziekenhuis of zelfs naar Bugando, een academisch ziekenhuis in Mwanza sturen. Maar om dat snel en systematisch te doen, daar ligt een probleem dat JamboMama! kan oplossen.

Het was een bezoek en een ervaring vergelijkbaar met die van Mugana- alleen wat dorpser en eenvoudiger. Een goed beheerd ziekenhuis, met medische staf en wijkconsulenten die de app graag willen uitproberen; de nieuwe hoofdarts die voorstelt de app door te lopen om te zien of ze geschikt is voor hun zorg. Zijn maatstaf bestaat uit universele standaarden, op maat gesneden voor lokale toepassing. Daar ben ik dankbaar voor, zo ontstaat intellectuele en emotionele betrokkenheid van de gebruikers en dat moeten we hebben. De hoofdartsen moeten het gebruik van de app van harte onderschrijven.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *