Tanzania missie 2022: overleg met onze programmeur


Vanuit Dodoma vlogen we terug naar Dar es Salaam. Op de dag van ons vertrek had ik een afsluitend gesprek met onze zeer gewaardeerde programmeur die inmiddels ruim twee jaar met ons werkt. Hij denkt dat we nu meer programmeurs nodig hebben en de app het stadium van vrijwilligerswerk voorbij is. Hij is bereid programmeurs te trainen in het gebruik van de broncode. We zijn in contact met een lokaal bedrijf dat die extra capaciteit voor ons gaat zoeken. Tanzania ontwikkelt zich digitaal zeer snel, dus gaat lukken.

Ons doel is om de plattelandsbevolking in staat te stellen deel te nemen aan de digitalisering, niet als alle anderen al weer lichtjaren verder zijn, maar nu. Met digitale vaardigheden kunnen ze greep krijgen op hun gezondheid en sociale en economische ontwikkeling. Wij blijven bij onze doelstelling. De moedersterfte moet afnemen. Eerst aandacht dus voor de meest achtergestelden in het moderniseringsproces: meisjes en vrouwen in de vruchtbare leeftijd in afgelegen gebieden, met weinig scholing en weinig financiële middelen. Samen krijgen we ze over de drempel heen! 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *