Tanzania missie 2022: Gezondheidscentra in Biharamulo


In Biharamulo bezochten we twee gezondheidscentra, de een heel summier, maar met een enorme patiëntentoestroom, de ander schoon en groot. In het dorpskliniekje hielden we een bijeenkomst met de staf.  Een wijkconsulente (met het rode jasje op de foto) sprak met vuur over de levensreddende noodzaak van betere communicatie met zwangere cliënten. DE ONG Pales, die het invoeren van JamboMama! coördineert in dit gebied, zal beginnen met het trainen van de medische en paramedische staf van dit dorpskliniekje. Ook het personeel van het meest nabije ziekenhuis, waar moeilijke bevallingen en noodgevallen naar worden verwezen, krijgt de app. Ondertussen gaan ze vrouwen in de dorpen die deze kliniek gebruiken, helpen om wat inkomen te genereren, zodat ze kunnen sparen (via een module in de JamboMama! app) voor de kosten van bevalling en transport en voor krediet op hun telefoon.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *