Denibam ondersteunt tweede pilot in Tanzania


Het proefproject met JamboMama! in Bunda heeft aangetoond dat het concept van JamboMama! werkt, dat er vraag naar is, dat het haalbaar is. Inmiddels heeft SAHFA een klein, toegewijd en bekwaam Tanzaniaans technisch ontwikkelingsteam gevormd. Een IT-bedrijfsleider gericht op medisch-sociale ontwikkeling, een Tanzaniaanse programmeur die onze applicatie naar een hoger niveau van relevantie en gebruiksgemak heeft getild, en een senior vroedvrouw met ruime ervaring in zwangerschapsvoorlichting voor moeders op het platteland, inclusief voorlichting over hiv/aids en voorkoming van moeder/kind besmetting. Het Tanzaniaanse team coördineert de verdere ontwikkeling op Afrikaanse bodem, niet alleen in Tanzania. Vooral Deo, de business developer, is nu druk met het trainen van de Congolese teams.

We kregen onlangs voor de tweede keer een gift van 10.000 euro van Stichting Denibam. De gift kwam op het juiste moment om onze tweede pilot in Tanzania te financieren, wederom in de Mwanza-regio, ditmaal in Sumve district. Een verpleegkundige-verloskundige in opleiding die al met JamboMama! in Bunda heeft gewerkt zal na zijn afstuderen in 2022 JamboMama! introduceren in de zwangerschapszorg van het Sumve-ziekenhuis en op de aan dit ziekenhuis verbonden opleiding voor verpleeg- en verloskunde. Hij maakt zijn opleiding af met een beurs van SAHFA. Toen zijn vader overleed moest hij zijn opleiding staken en ging als hulpverpleger werken in Bunda, waar hij uitstekend met de JamboMama! app wist om te gaan.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *