Missie naar Congo in oktober


Als de omstandigheden het toelaten, ga SAHFA-voorzitter Laetitia van Haren de eerste helft van oktober onze nieuwe SAHFA-Congo-vereniging in RD Congo te bezoeken. Ze zal Angélique Mayele, coördinator, en Dr. Christelle Bongo, voorzitter van SAHFA-Congo persoonlijk ontmoeten, terwijl dr. Bomby Kabongo virtueel contact zal houden. Samen gaan ze een strategie uitwerken en praktische zaken bespreken om de kraamkliniek van Itere Mbang in de omgeving van Kalo, provincie Kwilu, zo snel mogelijk operationeel te maken.

Digitale ondersteuning moet vanaf het begin worden geïntegreerd in het serviceplan, om het ruim de tijd geven te groeien. SAHFA-Congo heeft ook een eigen app-bouwer, verloskundige, bedrijfsontwikkelaar en webbeheerder nodig. Dit bespreken is een van Laetitia’s taken tijdens de Congo missie.

We doen een beroep op eenieder om de basisartikelen bijeen te brengen om kraamzorg te starten in een zeer arm afgelegen gebied: zoals katoenen materiaal voor lakens, luiers enz., steriele handschoenen, ontsmettings- en reinigingsmiddelen, draagbare zonnelampen (lijst op aanvraag beschikbaar) … We willen ook twee smartphones meenemen met de JamboMama! app erop in het Frans.

Wilt u meedoen? U kunt een bedrag naar keuze overmaken (gegevens onderaan deze nieuwsbrief) o.v.v.: Get maternity at ItereMbang ready for pregnancy, delivery and postpartum care.

SAHFA – Smart Access to Health for All
Rekeninghouder: SAHFA ASBL
IBAN: FR76 1680 7000 5432 5849 8921 907
SWIFT: CCBPFRPPGRE

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *